Over ons

De vereniging

De korfbalvereniging Spoordonkse Girls is opgericht in mei 1973. We bestaan dus al bijna 50 jaar! Nog steeds wordt er met veel plezier gekorfbald door de meiden uit Spoordonk en omgeving en daar zijn wij als vereniging erg trots op!

Als club staan we voor sportiviteit en gezelligheid. We zijn een hechte club voor jong en oud.  

Historie

De korfbalvereniging Spoordonkse Girls is opgericht in mei 1973. Mieke Swaans schreef in de schoolkrant een stukje dat er in Spoordonk niets te doen was voor meisjes. Daarop heeft meester Rinus de Kruijf actie ondernomen en heeft contact gezocht met de NDKB. Toen nog de Nederlandse DamesKorfbal Bond nu opgegaan in de KNKV. Een zekere heer Kok kwam toen met een filmpje over korfballen. Daarna werden er foldertjes rondgedeeld (ook op school) en kon je je aanmelden als lid voor een korfbalclub. Er waren wel meer dan honderd aanmeldingen. Daarom werd er een vergadering in Cafe bij Jantje belegd voor de ouders die hun kind(eren) hadden aangemeld. Daar werd er besloten dat de naam van de vereniging Spoordonkse Girls zou zijn en dat de clubkleuren rood-wit zouden worden. 

In den beginne had de club rode kniekousen met witte boorden, rode shirts met witte boorden en een witte klok-rokjes. De allereerste wedstrijden werden gespeeld op een buurtvoetbal terrein in de Bremsteeg en later op het voetbalveld bij cafe bij Jantje, en op het oude voetbalveld om ten langen leste op het sportpark t Horstje te belanden. Na veel afzien wat betreft de kleedkamers hebben we nu de beschikking over een riante accommodatie. 

Momenteel hebben we 123 leden. De jeugd neemt een belangrijke plaats in binnen onze vereniging. We proberen voldoende begeleiding en ondersteuning te geven aan trainsters en leidsters. Sinds een aantal jaren hebben we ook een jeugdcommissie.