Spoordonkse Girls 2 – DDW 2

Op 4 oktober stond de wedstrijd tegen DDW uit Hoge Mierde op het programma. Mochten de Girls deze wedstrijd winnen, dan zouden zij in principe al kampioen zijn. De Girls spelen namelijk breedte-korfbal en mocht je dan met tweeën evenveel punten halen, dan zijn beide teams kampioen. Geko had op deze dag de laatste wedstrijd en was dus klaar, mochten zij die winnen dan kwamen ze op gelijke hoogte met Spoordonk die nog een wedstrijd te spelen had na deze competitiewedstrijd tegen DDW. Dus bij winst op deze dag, was het kampioenschap eigenlijk al binnen. Maar de Girls wilden graag voor de volle winst en dus werd besloten het kampioenschap de week erna, tijdens de kermis pas te vieren, als de volle winst binnen zou zijn. Dus statistisch gezien, mochten de girls zelf tegen DDW nog punten laten liggen.

De start was niet zo best, of het door de zenuwen kwam zullen we nooit weten, maar ze kwamen met 0-1 achter. Toch lieten ze zich door dit snelle doelpunt niet meteen uit het veld slaan. En knokten zich heel goed terug naar 2-1. Jammer genoeg konden de dames hun voorsprong niet verder uitbouwen en kwam DDW zelf weer op voorsprong met 2-3. De dames van Spoordonk waren niet fel genoeg en hadden geen antwoord op het spel van DDW. Ballen werden niet goed naar elkaar gegooid en er werden kansen gecreëerd die niet Spoordonk-waardig waren. Toch lukte het de dames om met een 6-4 voorsprong de rust in te gaan.

Het advies was om meer de tegenstander op te zoeken en dan de actie te maken, dat leverde dan ook na rust veel mooie momenten en doelpunten op. DDW was daar waarschijnlijk niet op voorbereid en kon nog maar 2 maal scoren na rust. De Spoordonkse dames daarentegen scoorden nog 8 maal. Wat de eindstand op 14-6 bepaalde.
Het kampioenschap was binnen, toch volgende week nog een laatste wedstrijd tegen Flash om de volledige winst te pakken.

Doelpunten: Lenne (3x), Myrthe (3x), Jolien (1x), Fleur van Breugel (4x), Irma (2x) en Sanne (1x)

 

 

Reacties

geplaatste reacties op bovenstaand bericht